Kirjat / books

 


 

 2338808

 

Linnut ja lintuharrastajat - 2018

 

Kirja kertoo suomalaisen lintuharrastuksen kehittymisestä porilaisten aktiivien silmin. Mukana on kokemuksia hienoilta retkiltä ja upeilta lintupaikoilta Yyteristä, Säpistä ja Kokemäenjoen suistosta. Matkaa tehdään myös merikotkan siivin ja kerrataan, mitä harvinaisuuksia alueella on havaittu ensimmäistä kertaa Suomessa. Kertojina ja kuvittajina ovat niin perustajajäsenet kuin nykyisetkin aktiivit. Kirjan on toimittanut Markku Saiha.

Huimien tarinoiden ohella kirjassa on poikkeuksellisen mielenkiintoinen kuvitus. Porilaiset aktiivit ovat alusta pitäen ymmärtäneet kuvata harrastustaan laajemminkin. Hienojen lintukuvien lisäksi nähdään etenkin ihmisiä harrastuksensa ääressä. Nostalgisten kertomusten ja kuvien myötä kirja nousee paikallishistoriaa yleisemmälle tasolle: teos kuuluu jokaisen lintuharrastajan kirjahyllyyn.

 


 

thumb kansi hainan

 

Hainan - Kiinaa kuvaamassa / A Photography project in China - 2017

 

Neljän suomalaisen valokuvaajan yhteistyö alkoi vuonna 2007, jolloin he tapasivat ensimmäisen kerran Kiinan Sanyassa järjestetyssä työpajassa. Kuvaajina heitä oli aina kiinnostanut elinympäristön muutos. Ilmiötä oli jokainen tahollaan seurannut ja dokumentoinut jo Suomessa. Kiinassa muutos oli nähtävissä nopeutettuna, ja ajatus sen valokuvadokumentoinnista syntyi.

 


 

image

 

Luontokuvauksen käsikirja - 2012

 

Uusi Luontokuvauksen käsikirja on nykyaikaisen luontokuvaajan kestävä perusteos. Käsikirjan sisältö on monipuolinen ja siinä käsitellään laajasti muun muassa maisemien, nisäkkäiden, lintujen, kasvien ja pienten eläinten kuvausta. Tärkeinä aihealueina ovat myös luonto ja ihminen, luontokuvaajan välineet ja luontokuvan vaiheet - miten hyvästä kuvaideasta syntyy puhutteleva kuva, josta on iloa itselle ja jota voi näyttää eri tavoin myös muille.

Kirjan taustavoimina ovat Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry ja Suomen Ammattiluontokuvaajat ry. Mukana on nimekkäitä tekijöitä molemmista yhdistyksistä. Kirjan päätoimittaja on Markku Saiha ja graafinen suunnittelija Jussi Leppänen, suurhankkeen projektipäällikkönä toimii Jaakko Ruola."

 


 

Itämeren rannalla kansi

 

Itämeren rannalla – valokuvaajan meriselityksiä - 2009

 

Markku Saiha on aina palannut rantaan, katsellut horisonttiin ja miettinyt merelle lähtemistä. Veneellä, laivalla, talvella kelkalla, suksilla tai kävellen. Valokuvaajana, kalastajana ja Itämeren rannan asukkaana. Meri on aina kuulunut erottamattomana osana hänen elämäänsä.

Kirjan vahvat kuvat ovat muistoja matkoista niin tyynelle kuin tuulisellekin Itämerelle. Tuhansista valotuksista on esiin noussut kuvaajalle tärkeitä otoksia, jotka jonain päivänä – muistin jo himmetessä – toivottavasti palauttavat meren suolaisen tuoksun ja veneiden äänet takaisin tajuntaan. Tämä upea ja koskettava kuvateos on myös visuaalinen kannanotto yhteisen Itämeremme suojelun puolesta.

 


 

2015367

 

 

LightRoom Classic valokuvaajille - 2018

 

Kaikki, mitä olet aina halunnut tietää Lightroomista, mutta mitä et ole löytänyt netistä! Tämä mittava teos esittelee työpöytäsovelluksen toiminnot havainnollisesti vaihe vaiheelta - mukana on niin kuvien arkistointi ja säätäminen kuin tulostaminen ja esittäminenkin. Teoksen runsaat kuvaesimerkit näyttävät, miten eri säädöt vaikuttavat ja miten kuvista saadaan Lightroomilla entistäkin parempia.

 


 

9789522912183

 

Mustavalkokuvaus ja työnkulku - 2016

 

Valokuvan ja samalla myös valokuvauksen historia on kohta kaksisataa vuotta pitkä. Ensimmäinen sata vuotta oli käytännössä mustavalkoista aikaa, ja mustavalkoisuus on jälleen muodissa. Mustavalkoinen valokuva tuo monelle mieleen taianomaisia muistoja. Edelleenkin kuvan ilmestyminen paperille kehitealtaassa on monelle kuvaajalle tunteita herättävä hetki.

 


 

2327310

 

Luontokuvaksen kenttäopas - 2015

 

Luontokuvauksen suosio kasvaa ja kamerat kehittyvät. Järjestelmäkamerat ovat saaneet rinnalleen tehokkaat kompaktit, ja kännykällä otetuilla kuvilla on voitettu jopa kilpailuja. Monipuolistuva tekniikka mahdollistaa myös entistä monipuolisemmat kuvausaiheet.

 


 

168309

 

RAW — Lightroom, Photoshop & Elements - 2014

 

Tämä kirja opastaa sinut raakatiedoston mahdollisuuksiin ja työnkulkuun yleisimmillä ohjelmavaihtoehdoilla: Adoben Photoshop Lightroomilla, Photoshopin "täysversiolla" sekä Photoshop Elementsillä. Erityisesti kiinnitetään huomiota Photoshopin ja Elementsin käyttöön Lightroomin ulkoisena editorina. Prosessi käydään läpi kameran valotuksesta lopullisen kuvatiedoston väriprofiilin valintaan saakka. Periaatteet ovat samat kaikilla muillakin raakatiedostoa lukevilla ohjelmilla.

 


 

Facebook Twitter Google+ Pinterest
markku.saiha@itameri.net
+358 400 811 795
Reposaaren Kalasatama, 28900 Pori
×

Log in